Son kullanma tarihi geçmiş, açıkta bırakılmış ve bekletilmiş yiyecekler hastalık riski oluşturabilir.
Bu dönemde beslenme, tüketimi kolay ve çabuk bozulmayan gıda maddeleri ile sağlanmalıdır.
Küflenmiş, görüntüsü ve kokusu değişmiş, bozulduğundan şüphe duyduğunuz besinleri yemeyin.
Yiyeceklerinizi açıkta bırakmayın, kapalı bir şekilde muhafaza edin.
Kaynağı belli olmayan, suyla temas eden hiçbir yiyeceği tüketmeyin.
Taze sebze ve meyveleri mümkünse temiz (içme amacıyla ayrılan) su ile yıkayın.
Besinlerin temizliğinde, kesinlikle deterjan gibi temizlik maddeleri kullanmayın.
Besinleri, ilaç ve deterjan gibi kimyasal maddelerden ayrı bir bölümde saklayın.
Yemeklerinizi Pişirirken temizlik kurallarına uyun.
Pişirilmiş yiyeceklerinizi mümkünse günlük olarak tüketin.
Üzerinde etiketi olmayan, kabı zarar görmüş veya kapağı bombeleşmiş konserveleri yemeyin.
Doğada kendiliğinden yetişen mantarlar ve yabancı otlar, sağlığınız için tehlike oluşturabilir. Bunları yemeyin.
Süt paketlerini açıldıktan sonra en kısa sürede tüketin.
Son kullanma tarihi geçmiş besinleri tüketmeyin.
Çöplerinizi, gıdalarınızı hazırladığınız ve tükettiğiniz alanalrdan uzaklaştırın.
source